​Film „Dubina dva“ u Nišu, Čačku i u Prištini

Dubina 2Dokumentarni film „Dubina dva“ autora Ognjena Glavonića tokom aprila 2016. godine biće prikazan u  Nišu, Čačku i u Prištini.  Projekcija u Nišu biće održana u Niškom kulturnom centru, 14. aprila sa početkom u 19h. Nakon filma, uslediće razgovor sa članovima ekipe filma i filmskim rediteljem i scenaristom Stevanom Filipoviće, uz moderaciju urednika filmskog i video programa Niškog kulturnog centra Dejana Dabića. 

Projekcija u Čačku biće održana u Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović, 18. aprila u sa početkom u 20h. Posle filma, biće organizovan razgovor sa posetiocima.Na Kosovu film će premijerno biti prikazan u Prištini, 16. aprila u Teatru Oda. Nakon filma, biće organizovan razgovor sa ekipom filma i drugim sagovornicima.  

„Dubina dva“ je dokumentarni film koji kombinacijom svedočanstava i snimaka mesta zločina nastoji da prikaže događaje u kojima je pre 17 godina na Kosovu stradao veliki broj albanskih civila, a koji je potom dugo godina sakrivan od javnosti i porodica žrtava. 

Film „Dubina dva“ nastao je u produkciji Non-Aligned Films i Fonda za humanitarno pravo. Premijerno je prikazan na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji je održan u februaru 2016. godine.